om allt & inget

VAKNA UPP, sluta snacka en massa smörja. Problem i skolorna eller rättare sagt i ungdomskulturen över huvud taget beror INTE på dåliga resurser i skolorna, det beror på föräldrar som inte är närvarande i sina barns liv och inte tar sitt uppfostrings ansvar. http://www.expressen.se/Nyheter/1.2105392/hur-ska-ni-stoppa-vald-i-skolan

 

Alla politiker vill göra en massa satsningar men det kommer ju inte hjälpa, det är som att hugga toppen av isberget men inte mer. Förstärkare vore väl bra men Istället borde man fråga sig vad problemen egentligen grundar sig i och ärligt talat är det ganska lätt att se. Alldeles för många unga av idag saknar allt vad moralisk känsla för vad som är rätt och vad som är fel, föräldrarna är så himla upptagna av allt annat från jobb till bara självförverkligande att de inte hinner med sina telingar. Och då framförallt inte inpräntar i dem vad lite moral och medkänsla betyder.

 

Om man kunde få föräldrarna att helt enkelt bli just föräldrar åt sina barn igen så skulle det säkert göra stor skillnad på klimatet inom skolorna. För det är inte alls bara barnen från ”problemhem” som inte vet hur man ska uppföra sig eller som ställer till problem, det är precis lika mycket alla barn till föräldrar med prestigejobb som helt enkelt sätter sig själva och sitt eget självförverkligande före sina barns väl och ve och därmed starkt brister i att uppfostra barnen till fungerande vuxna individer.

Blir så frustrerad att jag nästintill skulle ha lust att skrika ut detta i en högtalare.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed